Google-annonser

Google Ads ger dig möjlighet att nå kunderna precis när de söker efter dina produkter eller tjänster, vilket gör det till en viktig del av alla digitala marknadsföringsstrategier.

En av de mest effektiva metoderna inom betald digital reklam

Det är de sponsrade länkarna som visas högst upp i sökresultaten som är Google Ads. Oavsett om du precis har startat ett företag eller har varit i "spelet" länge bör du ta Google på allvar. Att söka på internet är för många synonymt med "googla", och en sökning ger ofta ett hav av resultat. Google Ads är en av de mest effektiva metoderna för att nå din målgrupp online genom att få dig till toppen av sökresultaten.

Hur fungerar Google Ads?

Med denna form av annonsering betalar du bara för de annonser som folk klickar på (CPC). Annonserna visas direkt, och du kommer därför snabbt i kontakt med dina kunder. Genom Google Marketing Platform, tidigare Google Analytics 360, har du även möjlighet att kontinuerligt övervaka trafiken och trenderna i dina kampanjer. På så sätt får du full kontroll över vad du får tillbaka för dina marknadsföringspengar. Informationen du får från dina kampanjer kan användas för att göra ytterligare annonsering mer effektiv.

Det kommer alltid att vara konkurrens om topplaceringarna. Annonserna roterar och ändras ofta. Här kan du dra nytta av att titta på vad dina konkurrenter gör. Om du lär dig av andras misstag undviker du att göra samma misstag själv. På samma sätt kan du med en konkurrentanalys hitta nya och lönsamma sökord för dina kampanjer.

Det finns flera alternativ tillgängliga för att ringa in exakt den kundgrupp du vill ha. Det gör du genom att ange vilka sökningar du ska synas på. Om du vill nå en lokal målgrupp kan du bara visa dina annonser för personer i det området. Genom riktad exponering av dina annonser riktar du dig mot kunder som söker efter din produkt eller tjänst.

Riktade annonser ökar sannolikheten för att annonserna och målgruppen konverterar jämfört med en allmän annons. En allmän annons kan vara tidskrävande och svår att få högt upp i ett sökresultat (SEO). En kombinerad satsning med både SEO och Google Ads kommer att öka sannolikheten för att nå allmänheten på ett effektivt sätt.

Låt oss lyckas tillsammans!

Behöver du strategier, kampanjhantering eller kanske en ny hemsida? Kontakta oss idag.
crossmenuarrow-right